Karácsonyi panna cotta Vol. 2.

A karácsony idén úgy jött ki, hogy mindhárom napon hozzánk jöttek vendégek. Így muszáj voltam olyan desszertet is készíteni, ami előre összeállítható, és mikor szükség van rá, pillanatok alatt az asztalra kerülhet. Ismét a szokásos panna cotta volt az egyik választás, de a feltét megint más lett.
A recept továbbra is a régi jól bevált volt, ezúttal narancs került a tetejére.




Hozzávalók:
-a panna cotta alapreceptben megadottak háromszorosát készítettem 
-4 nagyobb narancs
-2 mandarin
-1 EK. cukor
-2 EK. méz
-2 csillagánizs
-1 fahéjrúd
-1 TK. mézeskalácsos fűszerkeverék
-kb. 1 cm-nyi gyömbér
-1 TK. keményítő

A narancsok közül kettőnek kifacsarjuk a levét, ugyanígy járunk el a mandarinokkal is. A másik két narancsot kifilézzük, egyelőre félretesszük. A mandarin- és narancslevet feltesszük főzni a fűszerekkel, a frissen reszelt gyömbérrel és a cukorral együtt, és hagyjuk, hogy besziruposodjon. Ekkor beletesszük a mézet is, kihalásszuk az egész fűszereket. A keményítőt hideg vízben elkeverjük, hozzáadjuk a narancsos-fűszeres keverékhez, beledobáljuk a kifilézett narancsokat, és hagyjuk, hogy forrjon egyet megint. Kihűtjük, és a kész panna cottára rétegezzük.

(Az összes panna cottára több feltét került, mint ami a képen látszik, de olyan gyorsan fogytak, hogy a végén jutott eszembe egy képet lőni róluk... :))

Megjegyzések